MassagesDuurtijd 1 uur en 15 minuten

Prijs 65 €

Holistische lichaamsmassage

Wat

Holistisch komt van het Griekse woord "holos" wat "volkomen" betekend.  De holistische massage is een volledige lichaamsmassage met essentiële oliën ter ontspanning en vitalisatie van lichaam en geest.

 

De massage gebeurt op de blote huid.

 

Deze massagevorm werkt op verschillende energetische niveaus van het lichaam d.w.z. zowel op het fysieke, het emotionele als het spirutuele.

Kenmerken

  • geneeskrachtig voor het hele lichaam
  • werkt ook in op de chakra's
  • emoties, herinneringen en/of gedachten komen naar boven
  • massage olie met krachtige etherische oliën

Meer Info

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam en werkt ook in op de chakra's.  Het verlicht op mentaal niveau stress en angst en helpt je bovendien bewuster te maken van je lichaam.  Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kan je hiermee aan de slag.

 

Een holistisch masseur richt zich op de speciale punten in je lichaam waar emoties en spanningen zijn opgeslagen.  Over het algemeen zijn de grepen langzaam, ritmisch en meditatief.  De masseur integreert techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de gemasseerde.

 

Deze massage begint op de rug en werkt van het hoofd naar de voeten toe.  Omdat de massage de zenuwen in de rug bereikt die naar elk deel van het lichaam lopen, voelen de meeste mensen zich na een goede rugmassage diep ontspannen.  Nadat de achterkant is gedaan, draait de gemasseerde zich op de rug en gaat de massage verder aan de voorkant van het lichaam, waar weer van het hoofd naar de voeten wordt gemasseerd.

 

Bij de holistische massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën die het effect van een massage versterken.  etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, bevatten extracten die voornamelijk uit planten worden gewonnen.  Etherische oliën zijn uiterst geconcentreerd en mogen nooit rechtstreeks op de huid aangebracht worden.

 

Meestal komen er bij een holistische massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven.  Het gaat er om deze te herkennen, erkennen en te aanvaarden als deel van jezelf.