MassagesDuurtijd 1 uur

Prijs 70 €

Hot-stone massage

Wat

Deze massage heeft veel weg van de klassieke of Zweedse massage maar i.p.v. met de handen wordt er gemasseerd met warme (+/- 45°) stenen en warme olie.

Deze combinatie geeft een zalig gevoel van ontspanning en welbehagen.  Ze verhoogt de vitaliteit en verbetert de bloedcirculatie.  Ze is tevens goed bij gewrichtspijnen.

Kenmerken

  • gebruik van warme stenen (45 en 50 graden Celsius)
  • werkt door de warme stenen vaak dieper door dan een gewone massage
  • activeert de lymfestroom
  • uitstekend ter behandeling van spierpijnen, verstuikingen en stress

Meer Info

De hot-stone massage wordt gegeven met olie en warme stenen.  De Egyptenaren maakten al gebruik van warme stenen ter verbetering van de circulatie van bloed en lymfe en vanwege de ontspannende werking.

Tijdens de massage worden de warme stenen niet alleen op het lichaam gelegd, maar dienen deze eveneens als verlengstuk van de masseur zijn handen.  De hot-stone massage wordt ook wel Lavastone, Yoastone of LaStone genoemd.

Het is niet aan te raden om een hot-stone massage te ondergaan bij een temperatuur boven de 25 graden.  Het lichaam kan bij hoge buitentemperaturen niet voldoende afkoelen.  Verder is deze massagevorm niet geschikt bij koorts, burn-out, zwangerschap of kanker.  Voorzichtigheid is geboden bij hartklachten en bloeddrukproblemen. Hot-stone massage is ook goed om de bloedcirculatie te verbeteren of ter bestrijding van klachten die gepaard gaan met artritis, rugklachten en reuma.