MassagesDuurtijd 1 uur

Prijs 60 €

Shiatsu

Wat

Shiatsu is een massage die wordt gegeven op een mat.  De klant draagt hierbij losse katoenen kledij.  Shiatsu is afkomstig uit Japan, waar het een gezondheidszorg is. Shiatsu, Japans voor vinger-druk, zou je kunnen omschrijven als de Japanse stijl acupressuur.  Ze brengt de lichaamsenergie in balans om zo de algemene gezondheid te bevorderen.  Shiatsu gaat ervan uit dat er geen wezenlijke scheiding is tussen lichaam en geest.

Kenmerken

  • shiatsu kan helpen bij : rugpijn, migraine, vermoeidheid, stress, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, stijfheid in de nek,...
  • meestal over de kleren heen
  • werkt balancerend voor lichaam en geest
  • energieverhogend

Meer Info

Dit is een Japanse lichaamstherapie waarbij de duimen, handpalmen en vingers zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk ( dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.  Shiatsu is een manier van lichaamstherapie of massage die o.a. is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en laten door zijn zoon Toru Namikoshi.

De massage wordt gedaan met de blote handen (geen apparaten, ellebogen, knieën of voeten).  Shiatsu gaat ervan uit dat er geen wezenlijke scheiding is tussen lichaam en geest.  Dat je in wezen energie bent en dat die energie zich in jouw lichaam concentreert in banen die meridianen worden genoemd.  Op die meridianen zijn er punten waarmee verstoringen in die meridianen kunnen worden behandeld : de acupunctuurpunten.

Bij shiatsu wordt er niet met naalden gewerkt naar met vingerdruk.