MassagesDuurtijd 1 uur

Prijs 55 €

Zweedse massage

Wat

Deze massage - ook wel klassieke massage genoemd - is een volledige lichaamsmassage die er vooral op gericht is om bloed- en lymfecirculatie te stimuleren;  Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van strijk-, kneed- en klopbewegingen.  Ze is een uitstekende massage bij verkrampte spieren, voor het versoepelen van gewrichten, tegengaan van cellulitis en voor mensen die willen afslanken.

Kenmerken

  • massagebewegingen richting het hart
  • bloedcirculatie wordt gestimuleerd
  • diep ontspannende werking
  • krachtige massage

Meer Info

Door in de richting van het hart te kneden en te wrijven wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.  Ook worden de afvalstoffen verwijderd en de knopen uit de spieren gehaald.  De doorbloeding wordt dus bevorderd en vermoeide en gespannen spieren worden verlicht.  Er wordt ook op de gewrichten gewerkt.  Naast alle fysiologische voordelen is een Zweedse massage natuurlijk ook heerlijk ontspannend voor lichaam en geest.

De Zweedse massage is geschikt voor mensen met pijn en blokkades, maar ook voor iedereen die een diepe ontspannende massage wil krijgen.  Tijdens de behandeling worden er langzame, glijdende bewegingen gemaakt.  Hierbij wordt olie gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.

De Zweedse massage is in het Westen één van de bekendste massagevormen.  In de eerste helft van de achttiende eeuw werd deze vorm ontwikkeld door de Zweed Per Henrik Ling.